Oranssien sukkien ohi kiilasi kuumeinen huopasen tuhomisprojekti. Hmm. näistä oli tarkoitus tulla ihan raidalliset, mutta ensin loppui musta kesken toisen tossun vikassa raidassa. Oranssi riitti juuri ja juuri koko tossuun, mutta ei enää tuohon reunukseen. Niinpä piti kaivaa tumman vihreä kerä ja tehdä sillä tuo loppu. Vähän häröthän näistä tuli, mutta no, menkööt.
2157756.jpg
Malli: Novitan sivuilta
Lanka: Novita huopanen musta, oranssi ja tumman vihreä (n.204 g)
Koukku: 10 mm

Ei huopunut viellä neljässä kympissä miksikään, joten pyöräytin viellä 60. Johan huopui. No tulipa tehtyä verryttely tällekin päivälle, mukavaa hartia ja käsivarsien jumppaa. Suuaukko kiristi aika pahasti, joten piti saksia pari aukkoa. Huopuneen työnhän ei kait pitäisi purkautua. Josta tulikin mieleeni eräs kysymys. Tarviiko huovutettavien töiden langanpäitä päätellä ollenkaan. Ne kuitenkin huopuvat. Olemme perimmäisten asioiden äärellä.

Ja kun kerran se vihreä kerä tuli korkattua niin tein sitten tällaisia.
2157631.jpg
Malli: Novita talvi 2008
Lanka: Novita huopanen punainen, valkea ja vihreä (78 g)
Puikot: 8,0 mm sukkikset

Joo, siis vihreää on varsissa, mitä ei nyt sattuneista syistä näy yhtään. Aattelin ensin, että nämä vois olla kivoja pakettien koristelussa. Siis sillai, että olis siihen joulupaketin päälle laittanut yhden liljan. Ei taida oikein toimia yksistään, tuo kukkaosa on liian iso. Yllättävän kauniilta kuitenkin näyttivät noin maljakkoon laitettuina. Ehkä voisi vielä rautalankaa pujottaa tuohon varteen niin voisi toimia paremmin, nyt piti vähän survoa, ettei näytä kovin nuupahtaneilta. Nämä taitavat jäädä joulukoristeeksi meille, kauempaa tuollaisia ei kyllä voikaan minun pölyn pyyhintä tahdilla pitääkään... Huomatkaa muuten taiteellinen yksityiskohta ikkunasta. Pojasta on kiva "pestä" asioita syljellä ja kädellä. Näköjään on ikkunaakin jossain välissä putsattu...

Niih, ja kun kerta valkea kerä oli avattu niih:
2157630.jpg
Malli: Novita talvi 2007
Lanka: Novita huopanen 22 g
Puikko: 8,0 mm

Ei kovin kauniita, mutta tulipa tehtyä. Onpas kyllä kammottavan hirvittäviä kuvia tänään. Mutta syynkin voi nähdä kahdesta vikasta. Keskipäivällä ei täällä juuri valoa näy. Niin ja ei nuo työtkään kovin kauniita ole, tosin nuo liljat oli yllättävän kivoja. Huopasta jäi viellä kaksi vajaata kerää. Taitavat päätyä patalapuiksi.

Jaa, pitää varmaan alkaa valmistelemaan joulusiivouksia. Niitä kun ei kannata kovin aikaisin ennen aattoa tehdä, jos meinaa, että paikat on puts, puts viellä h-hetkelläkin (mikä pieni kodinhengetär...). Ilma tosin ei ole järin jouluinen kun taivaalta pudottaa täysillä vettä ja piha ja kulkutiet muistuttavat taas luistinrataa. Ei ole pojan kanssa ulos menemistä. Rauhallista joulunodotusta.