Kiitoksia paitakommenteista!

No niih, puretaanpa  vähän valmistuneiden töiden esittelyä.
1273199.jpg
1273198.jpg
Ohje: Suuri käsityölehti 11-12 2006
Malli: Kainuun kukkalapanen
Lanka: 7 veljestä vaalea rusehtava (060) ja ruskaraita
Puikot: 3,0 mm sukkapuikot
Koko: kapeahko nainen

Nämä ovat kivat. Mallia olen katsellut jo pitkään ja to do-listalle ne menivät, kun viime joulukuussa näin ne ohikulkijan kädessä. Mallikuvi oli kiva, tarpeeksi erikoinen, mutta sen kuitenkin oppi ulkoa, joten näitä pystyin tekemään televisiota katsellessa. Joku voi muistaa, että haaveilin näihin langaksi sitä uutta 7 veljeksen hempeää raitaa. Ostinkin sitä, mutta kaiveltuani lankalaatikoita päädyin lopulta tuohon tummempaan ruskaraitaan, ja kauniithan näistä tulivat. Pohjavärin löytäminen vain tuotti ongelmia, sillä aloitin kolmella eri värillä ja totesin että aina joko ruskea tai vihreä hukkui taustaan. Päädyin lopulta vaaleampaan vaihtoehtoon ja tuo rusehtava on kyllä oikea valinta, ei ole liian vaalea eikä kuitenkaan ihan maantien harmaa. Tuossa aloittamisessa ei muuten ollut mitään ongelmaa, mutta en erityisemmin pidä tuosta kierreraidan teosta, langan selvittäminen on niin työlästä. Teen sen yleensä kuitenkin, on se sen verran kivan näköinen. Sattumalta muuten huomasin, että siihen on kätevää, jos kiertyvä lanka ei ole kokonaisella kerällä, vaan tarvittavan pituisena lankana, jolloin langat on helppo vain "vetää" suoriksi.

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen näihin lapasiin, ehkä kauneimmat tekemäni ja varmasti lämpimät, sen verran tiiviiltä tunutvat. Seuraavalla kerralla voisi harkita puolta numeroa isompia puikkoja.

Nämäkin ovat valmiina.
1273196.jpg
Ohje: N. Bush: Knitting on the Road
Malli: Denmark
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm sukkikset

Näistä sukista tuli kivat. Mallikuvio on yksinkertaisen kaunis. Tosin toista sukkaa tehdessä tuo palmikon kiertäminen alkoi jo ärsyttää, sen verran se hidasti tahtia, en taaskaan saanut ilman apupuikkoa kaunista jälkeä. Ensimmäistä kertaa meinasi jäädä projekti jäihin pitemmäksi aikaa. Ohje oli helppo, tosin aika monta kertaa piti ottaa alusta ennen kuin pääsin vauhtiin. Pitäisi aina lukea sitä ohjetta yhtä riviä pitemmälle, eikä päätellä nokkelasti omiaan:)