Eilen kuulin, että sisareni piipahtaa tänään kylässä. Aiemmin oli ollut puhetta uusimmassa novitassa olleesta lippiksestä, että josko sen tekisin hänelle. Äiti lupasi ostaa langat. No eilen asiaa tovin mietittyäni, päätin kokeilla lakkia omasta laatikosta löytyvästä hip hopista. Ja ihan kivahan siitä tuli.
1847813.jpg
Malli: Novita syksy 2008, malli 5
Lanka: Novita hip hop (80% akryylia ja 20 % villaa), n. 116 g
Koukku: 10 ja 8 mm

Tuollaista sekaväristä lankaa on vähän hankala kuvata. Mallina toimii perheemme pitkäaikainen asukas Jasu. Poika on muuten vakuuttunut, että Nalle Puh on Jasu, mikään ei saa hänen päätään pyörrettyä. Pysyihän se koukku minunkin kädessä, tosin tuo lanka ei ole parasta mahdollista virkattavaa. Se kun koostuu kolmesta lankasäikeestä, jotka on löyhästi kierretty yhteen. Mambo on varmasti parempi, se kun joustaa enemmän. Oli muuten nopea tehdä isolla koukulla. Melkeen voisin harkita virkaavani enemmänkin. Käsihän siinä kipeytyy, mutta olisiko tässä sama kuin neulomisessakin. Kun aikansa itsepäisesti tekee niin kädet ja sormet tottuu. Viime syksynä kun aloitin sukkapuikoilla neulomisen pitkän, pitkän tauon jälkeen, oli pikkusormet tunnottomina. Nyt ei sitä ongelmaa ole enää.

Tuosta langasta. Viime syksynä ostin kaksi kerää tätä lankaa Kärkkäisen sikapäiviltä. Ihan vain sen takia, että se oli 70 senttiä kerä. Näin kauan ne pyörivät laatikossa ennen kuin jalostuivat. Vielä jäi 80 grammaa, josko siitä tekisi vaikka kukkasia. Samalla ostin myös Novitan poppia. Se onkin hankalampi palanen, ei muuten, mutta kun se on sellaista ruman hailakan harmaata.

Tennessee takkikin on edistynyt. Etu- ja takakappaleet ovat valmiina. Molemmat hihat ovat pyöriössä. Josko sen saisi ensiviikolla päälle asti. Tosin nyt pukkaa flunssaa, joten saa nähdä millaisen syysräkätaudin tässä saa ristikseen. Hyvää päivänjatkoa!