Paljon on tullut neulottua. Mitä nyt juuri ryömimään oppineen vauvan kanssa voi neuloa. Mutta enemmän on tullut aloitettua uusia töitä, kuin saatettua niitä loppuun asti. Tämän sain kuitenkin eilen pingotettua. Nyt voi tyytyväisenä taputella itseään päähän. Jos tänään saisi harunin vielä pingotukseen.

4744619823_53fbb82922.jpg

Tämä huivi-malli sattui silmiini, kun katselin rävelryn ohjesivulta uusia suosittuja malleja. Juurikin kotiin kantautunut noro kerä sai tarkoituksensa. Alkuun oli tarkoitus, että teen koko huivin norosta, mutta tajusin reunuksen jälkeen, että olisi jokseenkin riskialtista yrittää kokonaista huivia 420 metrillä. Siksipä paniikki ratkaisuna tartuin ruskeaan fabeliin. No olisi se noro varmaan juuri ja juuri riittänyt, mutta tykkään tästä yksi värisestä keskuksesta aikasta paljon.

4745258230_1e8f0b0302.jpg

Huivin rakenne on siis hieman tavallisuudesta poikkeava. Ensin neulotaan reunuspitsi, jonka reunasta poimitaan keskuksen silmukat. Neulotaan keskus ja sen jälkeen poimitaan vielä yläreunasta silmukat. Lanka oli ohjeen lankaa ohuempaa, joten koko vaikutti aika pieneltä, kun se pääsi puikoilta. Napakka pingotus kuitenkin pelasti tilannetta aika paljon. Ainoa mikä tässä ohuemmassa langassa vähän harmittaa on se, että yläreunan nyppy päättely olisi näkynyt paksummalla langalla paremmin.

4744621169_058a0f3128.jpg

Ohjetta noudatin muuten varsin orjallisesti, mutta keskuksen tein ihan vain sileänä neuleena. Ohjeessa on sellaista tekstuurineuletta (?) siis nostettuja silmukoita sileässä neuleessa. Toimii kauniisti alkuperäiselle käsinvärjätylle langalle, mutta olisi mielestäni ollut tuolle fabelille vähän liikaa ja muutenkin olisi tullut aika raskas vaikutelma. Tykkään huivista ja menee varmasti syksyllä käyttöön. Hassua muuten miten neulemaku on menossa koko ajan yksinkertaisemman suuntaan.

4745257340_c9a568bf77.jpg

Malli: The crow Waltz Shawl (rav)

Lanka: Noro Kureyn Sock (s149) ja Drops Fabel

Puikot: 3,5 mm