Pitkään olen harmitellut, ettei lankavarastostani löydy shediriin sopivaa lankaa. Jos muuten on sopiva, ei se sovi naamalleni. Räpeltämössä surffatessa huomasin pipoja, jotka oli tehty sisusta. Aivoissa kävi pari kierrosta tyhjää ennen kuin muistin, että minullahan on yksi yksinäinen kerä täydellisen punaista sisua. Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Pahoittelen muuten vähän epäselviä kuvia. Täällä on niin harmaa ilma, ettei punaisen kuvaaminen meinannut oikein onnistua.
1674969.jpg1674971.jpg
Malli: Shedir by Jenna Wilson (pdf)
Lanka: Sadnesgarn sisu (35 g)
Puikot: 3,0 mm
Koko: naisen

Malli on sellainen, jota olen katsellut ihaillen. Olen pitänyt sitä jotenkin hirveän vaikeana. Ei tämä nyt oikeasti ollut kovin vaikea. Hidas aina välillä. Lähinnä ongelmia aikeutti langan liukkaus, nylonilla höystetty sisu ei ole maailman paras lanka kaapelin tekoon ilman apupuikkoa. Päälaen päättelytkin piti tehdä kahteen kertaan. Huomasin nimittäin lankaa viimeisten silmukoiden läpi pujotellessani, että olin kolmen silmukan kavennuksia tehdessä tuijottanut liian tiiviisti telkkaria. Pipossa juoksenteli iloisesti irrallaan kymmenkunta silmukkaa. Vielä on arvoitus kuinka tuo nylonilla höystetty lanka soveltuu pipohin. Saatan tehdä vielä toisenkin, vaikka woolista. Koko nimittäin on sellainen, että se on sopiva äidillä 27 vuotta ja pojalle 2 vuotta.

Niin ja on täällä valmistunut tällaistakin.
1674968.jpg
Tikuttelin näitä juhannuksena. Ihan perussukat (11 silmukkaa/puikko) nallesta. Koko on sellainen 24. Kivat tuollaiset amppari- tai tiikerisukat.

Mukavaa viikonjatkoa!