Edit: Kuva näkyvissä.

Viime jouluna kotona käydessäni pesiytyi äidiltä lankavarastooni kaksi hieman vajaata kerää novitan pirtaa. Asiaa vajaat neljä kuukautta prosessoituani ja yhden lisäkerän haettuani muotoutui muovi puikoilla kolmessa päivässä tämän näköiseksi.
1486393.jpg
Malli: Novita Muksu extra
Lanka: Novita pirta 321 g
Puikot: 4,5 mm
Koko: 80/86 cm

Kiva tästä tuli. Hihat ovat eri värjäyserää ja sen kyllä tällaisena kirkkaana aurinkoisena päivänä huomaa. Ei kuitenkaan haittaa. En yleensä välitä valkeista lastenvaatteista (tai muuten yli vaaleista). Niillä on ainakin meidän perheessä huono karma. Jostain syystä aina ne vaatteet päällä possustetaan tavallista enemmän tai joudutaan muihin sotkuisiin onnettomuuksiin. Näen kyllä sieluni silmin myös tämän takin kun ollaan isin kanssa maisteltu punajuurta tai suklaajäätelöä. No tekokuidunhan ei pitäisi imeä likaa niin hyvin sisuksiinsa kuin luonnonkuidun. Lanka on tosiaan 100% muovia ja sen kyllä huomasi. En ole todellakaan mikään lankasnobi. Useampaan kertaan olen katsellut Anttilan fleuria ja jotain Suvi lankaa Euromarketista, niissä kun on niin herkulliset värit. Olen jättänyt tähän asti ostamatta, koska a) pelkään langan nyppääntyvän heti b) ne eivät mielestäni ole ratkaisevan paljon halvempia kuin villalanka.Tämän kokemuksen jälkeen tekokuidut saavat vastaisuudessakin jäädä kaupan hyllylle, jos ei välttämättä tarvitse villa-allergikolle jotain tehdä. Ei mitenkään miellyttävän tuntuista käsissä ainakaan tämä pirta. Jätti kädet ja puikot tahmean tuntuiseksi ja oli muutenkin keinotekoisen tuntuista. Niin ja se narina. Noissa palmikoissa kun sai ihan tosissaan vääntää palmikkopuikkoa (silmuikoita vänskätään eteen ja taakse) ja narina oli ihan mieletön.

Olen tyytyväinen, että sain nuo langat pois lankalaatikosta, vielä sitä jäi jämäkerällinen, mutta eiköhän sille jotain keksi. Seuraavaksi taidan ottaa ihan 100 % villaa puikoille, niin ja tehdä jotain pienimuotoisempaa:)