Nyt ne on sitten valmiina, täydellisen punaiset sukat sisusta,  tosin ohje ei ollut sittenkään täydellinen. Mutta menkööt.

1309149.jpg
1309153.jpg
1309157.jpg
Ohje: Baudelaire
Lanka: Sadnesgarn sisu 86 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: L

Malli on kyllä kaunis, mutta yksinkertainen. Kuvista ei saa selvää, mutta olin iloisesti yllättynyt kun ensimmäisen mallikerran jälkein paljastui, että kyseessä on lehtikuvio (olen tykästynyt niihin). Opin myös paljon uutta näissä sukissa. Ensimmäistä kertaa tein 8-aloituksen. Eikä varmasti jää viimeisesksi, sen verran näppärä oli verrattuna esim. aloitukseen jossa silmukoita poimitaan luontireunasta (ei varmaan edes onnistu ohuella langalla). Minulla oli muuten ohje printattuna ja langat ja puikot kädessä jo reilu kuukausi sitten, mutta sitten totesin, että pitäisi vääntäytyä vielä koneelle opettelemaan aloitus ja niinpä se sitten jäi. Turhaan asetin taas kynnystä itselleni. Myös kantapää oli uusi tuttavuus, ohjeeseen perehtymättömille kerrottakoon, että ensin lisätään kantapäähän silmukoita ja itse kantapää tehdään lyhennetyin kierroksin. Muuten kiva kantapää-malli, mutta ei oikein sovellu minun jalkaani. Liian iso, jotenkin pussimainen. Syynä tosin voi olla sekin, että silmukoita oli aavistuksen verran liikaa, sillä olin vähän epävarma näin pienillä puikoilla ja ohuella langalla tarvittavista määristä. Hurraa huutoja aiheuttaa se, että opin tekemään lyhennettyjä kierroksia ilman reikiä. Liekö ohuemmalla langallakin ollut oma osuutensa asiaan. Ihan kauniit näistä tuli, harmittaa vain tuo kantapää kun ei ole tarpeeksi istuva.

Niin jos jollekulle on vielä jäänyt epäselväksi niin sisu oli minulle uusi tuttavuus. Ihan kiva lanka. Hirvitti tosin aluksi, kun luin ravelrystä, että lanka saattaa olla liian konstikasta tähän malliin. Onhan se liukasta (nailonista varmaan johtuu), mutta kyllä sillä pystyi tuollaista yksinkertaista pitsikuviota neulomaan, tosin änkyräpäällä ja väsyneenä en uskaltautunut koettamaan:) Jos olisi pahempi taipumus pudotella silmukoita niin kiertäisin varmaan tämän langan kaukaa. Onneksi en kuitenkaan niitä baijerilaisia alkanut väsäämään, kuten alunperin suunnittelin. Silloin pitäisi varmaan sijoittaa bambupuikkohin. Langassa on kiva kiilto, tulee varmaan haettua lisää tätä lankaa, jahka pääsen kaupungille ilman vaunuja. Villiinaan kun ei niiden kanssa pääse.

Puikoilla on vaihteeksi lapaset. Niistä seuraavalla kerralla.