Akuutista niskajumista johtuvasta pahasta olosta ja jatkuvasta silmien takana vaanivasta päänsärystä huolimatta, dovetailista on valmiina etukappale ja hihoista puolitoista. Nyt näyttää, että lankakin riittää juuri sopivasti (vannomatta kuitenkin paras). Kyllä tuo keittiövaaka on näppärä silloin kun tuskailee langan riittoisuuden kanssa. Nyt pitäisi vielä päättää teenkö takakappaleeseen samanlaiset kaapelit kuin edessäkin vai ihan sileää nurjaa. Sen verran paksu pusero on tulossa, että voisin kallistuakin sileään. Toisaalta kaapelit vetävät koko puseroa enemmän oikeaan muotoonsa, joten helpompaa olisi tehdä ohjeen mukaan, kun lankakin on vähän mitä sattuu. Katsellaan.

Niin ne otsikon kutsumattomat vieraat. Asumme yksikerroksisessa rivitalossa. Päätyasunnossa. Jokin viikko sitten, keskellä kirkasta sunnuntaipäivää, alkoi katolta kuulua kummallista pauketta. Mies vetäisi takin ja kengät jalkaan ja lähti ulos katsomaan, josko taloyhtiön pikkutenavat roikkuvat palotikkaissa. Katolla oli kaksi ala-asteikäistä pikkupoikaa (miehen arvion mukaan ehkä sellaisia 5 luokkalaisia). Mies kysäisi niiltä, että mitä ne siellä hommaavaat, no silloinhan ei kulunut kuin muutama hetki ja pojat olivat kadonneet. Tosin yrittivät vielä autotallinkin katolle, mutta mies toppasi sen samantien. Illemmalla alkoi sitten uudestaan rytinä katolla. Tällä kertaa oli tultu isommalla joukolla, mies pihalle ja katolta alkoi pudottautumaan porukkaa joka suuntaan. Mies oli uhannut soittaa seuraavalla kerralla poliisit. Kului muutama viikko ja taas pojat olivat katolla isommalla joukolla eilen illalla.

Hankalaa. Kakarat ovat juuri sellaisessa iässä, että täydellinen usko aikuisten auktoriteettiin on kadonnut, mutta eivät kuitenkaan tajua tekojensa seurauksia. Niitä ei voi kovin pahasti edes komentaa, sillä nehän tulevat kostoretkelle. Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta ja yleensä pidän siitä, että Oulu on niinkin iso paikka, että kaikki eivät tunne kaikkia. Tälläisissa asioissa vain olisi ihan pirun kätevää, jos tietäisi kenen pennuista on kysymys (jos ei itse tunne niin kyllä joku naapuri ainakin tietäisi). Voisi sanoa vanhemmille asiasta, eihän siihen oikeen muutakaan keinoa ole. Nämä pojat ovat vielä niin röyhkeitä, että eivät usko jos joku naispuolinen heitä komentaa (useampikin on yrittänyt). Joku voisi kysyä, että mitä se haittaa vaikka poikajoukko vähän katolla onkin. Mutta kyllä se nyt vain haittaa, pelkästään melu on kamala. Lisäksi 25 vuotta vanha, vähän huonokuntoinen peltikatto ei varmasti kestä sellaista meininkiä. Kaiken lisäksi kersat hyppivät rännien yli kukkapenkkeihin/pensaisiin. Ei sitä paitsi huvita lähteä lääkäriin toimittamaan ensimmäistä koipensa katkaissutta tai päänsä halkaissutta.

Jos jollakulla on rakentava ehdotus asian ratkaisemiseksi, otan sen enemmän kuin mielellään vastaa. Kai sitä sitten on tullut aikuiseksi, kun tuollaisista asioista pitää huolehtia:) Viikonloppuja!