Ensimmäisenä vastaus jatan kysymykseen. Noissa kainuun kukkalapasissa on tosiaan ohjeen mukainen silmukkamäärä ja minulle oli yllätys kuinka minun käsialallani tuli niinkin kapeaa. Ilmeisesti kämmenpuolen kuvio on sen laatuista, että se veti neuleen aika joustamattomaksi. Mutta tämähän on ihan käsialakohtaista.

Voisiko joku muuten valoittaa tällaista tuoretta bloggaajaa, että mikä on normaalikäytäntö noihin kommentteihin reagointiin? Pitäisikö käydä kommentoijan blogissa vastaamassa, vai vastata itse omaan kommenttiosioon vai tehdä näin kuin minä olen menetellyt?

Asiaan.
1275560.jpg
1275562.jpg
Ohje: Haavisto: Sata kansanomaista kudinmallia
Malli: Rovaniemen lapaset
Lanka: Gjestalin Maija (puna-lilahtavaa lähestulkoon kerä ja valkoista puolikerää)
Puikot: 3,0 mm sukkikset

Tadaa! Ensimmäiset lankakauppa langasta tehdyt härpäkeeni. Maija oli ihan kiva tuttavuus, ihan ok neuloa ja se oli ainakin tasalaatuista. Tähän mennessä näytti ainakin hintalaatusuhde olevan kohdillaan, mutta käytössän sen vasta huomaa. Tätähän pitäisi varmaan verrata novitan langoista nalleen, ja siihen verrattuna sillä onkin yksi piirre ylitse muiden. Nimittäin tuo maijan keräkoko on 50 grammaa. Etenkin tällaisia pienehköjä kirjoneuletöitä tehdessä minua on alkanut suunnattomasti ärsyttää se, että nallekerät ovat niin isoja. Kerä ei paljon vielä hätkähdä yksistä lapasten kuviosta. Niinpä nurkissa venyy hieman vajaita keriä, enkä jaksa kovin montaa samanväristä lapasta värkätä. Isompia neuleita tehdessä tuo 150 grammaa on tietenkin ihan paikallaan...

Lapaset ovat kivat, jotenkin raikkaan väriset. Petyin hieman siitä, että jouduin lyhentämään kuviota yhden kukan verran, olisivat olleet kauniimmat alkuperäisessä kuvioinnissa. Haaviston kirjassa olisi vielä niin monta ihanaa mallia, monetkohan lapaset sitä viitsii vielä tehdä ennen kuin iskee lapasplääh?

Jaahas Marjut on näköjään haastettu osallistumaan meemiin.

Säännöt:

1.
Laita viisi linkkiä viiteen aikaisempaan blogipostaukseesi. Niiden tulee liittyä näihin viiteen teemaan alla:
Tämä on kyllä vähän hankalaa, sillä blogini käsittelee pääosin vain neuleita, mutta yritetään.

PerheYstävyys, rakkaus, minä itse, mitä tahansa

2. Haasta viisi muuta bloggaajaa tekemään saman. Yritä löytää ainakin kaksi uudempaa tuttavuutta, joihin voit näin tutustua paremmin.

Minä en nyt ketään rohkene haastamaan, sen verran uusi olen vielä blogimaailmassa:) Mutta jos joku haluaa tämän napata niin ottakoon ja laittakoon kommentteja.

3. Lue postaukset, ja jätä halutessasi kommentteja