Lomat alkoi. Täällä ei kyllä ole lomailmoissa hurraamista. Perjantaina startattiin auto kohti pohjoista, kaksi yötä toisessa ja yksi yö toisessa mummolassa. Ihan kiva on käydä, muta vielä kivempi on tulla kotiin. Toisten nurkissa pyöriminen käy hermoille. Tenava nukkuu miten sattuu autossa ja illalla ei väsytä. Aamulla uni ei maita, kun ei malta nukkua uudessa paikassa. Itsellä univelka kasaantuu. Ja päivällä väsyttää. No mutta isovanhempia tuli nähtyä, mikä on pääasia. En muuten ottanut mitään käsitöitä mukaan, enpä olisi kyllä jakasnut/ehtinytkään tehdä mitään. Kun käy tuolla pohjoisempana ja maalla, saa huomata, että meidän takapihan sääskitilanne ei olekaan kovin hirveä, kuten olemme miehen kanssa manailleet koko alkukesän...

Lankaa kerääntyi jonninverran mukaan. Anoppi tyrkytti vanhoja lankojaan. Hmm. niissä oli kyllä selvä syy mikseivät ne ole neuloontuneet. Tekokuitua tai ihania värisävyjä 80-luvulta. Otin jotain mukaan, saa nähä tuleeko mitään tehtyä. Äitiltä adoptoi merinovillaisia novitan wooleja. Äitin tykönä on aina kiva käydä. Se kun tietää neulonnasta enemmän kuin minä. Anoppikin tietää neulonnasta jotakin, mutta se lähinnä taivastelee sitä, miten minä ehdin ja viitsin tehdä niinkin paljon. Kuuluu sukupolveen, joka tekee neuleita, koska niitä on pakko tehdä. Isomummokin, 86-vuotta, kuuluu vielä kovasti tikutavan sukkia. Pitäisikin räpsäistä kuva pojan viime jouluna saamista kirjoneulesukista.

Neuleluettava oli lisääntynyt viikonloppuna. Uusi novita oli kolahtanut postilaatikkoon, tosin se ei kolahtanut minulle:) Kait siitä jotain kivaa löytyy, kun ajatuksella selaa sen läpi. Kirjastoon oli tullut kaksi neulekirjaa. Favorite socks ja Knitalong: Celebrating the Tradition of Knitting Together. Tulivat pahaan aikaan, kun on se tennessee-takki kesken ja olympialaiset lähestyvät. Kirjoissa kun on varauksia. Sukkakirja on pullollaan ihania ohjeita. Tuo toinen kirja oli positiivinen yllätys. Katselin ravelrystä, että siinä ei ole muita kiinnostavia ohjeita, kuin koppislapaset. Kirja näytti kuitenkin ihan mielenkiintoiselta lukupaketilta. Taidan ottaakin sen ilta lukemiseksi.

Jaahas, jos sitä saisi itsensä lenkille ja sitten voisi vaikka ottaa neuleen käteen. Kun mies on lomalla on minullakin loma. Nytkin painuivat pojan kanssa autoa pesemään. Mukavaa viikkoa!