Sen verran harvoin meidän taloudessa näkyy mitään askarteluun tms. näpertelyyn liittyvää, että pakkohan sellainen ihme on dokumentoida. Siis en todellakaan ole mikään askartelun ystävä. En tiedä mikä siinä tökkii, mutta ei niin ei. Ehkä se on luovuuden puutetta, jonka se väistämättä tarvisi. Osaan ajatella asioita aika yksiulotteisesti.

Kaikki varmaan tietävät taloudessa lojuvat tärkeät paperit. Siis tarkoitan pankkitunnuksia, avainlukulistoja, maksamattomia laskuja, syystä tai toisesta vielä säilytyksessä olevia kuitteja, jotka eivät kuitenkaan vaadi tarkempaa arkistointia. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Meillä ne ovat ajelehtineet ilman tarkempaa paikkaa, tietokoneen vierellä, eteisen pöydällä, keittiöntasolla jne. Tämä tietenkin johtaa aina siihen, että kun jotain tarvii, täytyy kaikki kyseiset paikat käydä läpi. Pitkään olen katsellut tarkoitukseen sopivaa koria löytämättä. Jos kori on kivan näköinen, ei se kuitenkaan ole ollut sopivan kokoinen tai sitten hintaa on ollut ihan tolkuttomasti. Auringonpaiste sai harmaat aivosoluni liikkelle ja sain THE idean.

Tarvitaan yksi sopivan kokoinen pahvilaatikko. (Älkää kysykö mistä partyliten lootia on meille eksynyt, ei todellakaan ole rahaa harrastaa kyseisiä tuikkuja.)

Vähän teippailua erittäin kauniilla ruskealla pakkausteipillä.

Leikataan yläosa pois mattoveitsellä ja teippaillaan lisää.

Ja valmista tuli. Päällystin laatikon tapetin pätkällä. Näitähän aina kertyy nurkkiin, kun pintoja uusitaan. Tapettiliikkeistä tulee otettua kauniita tapettien paloja kotisovitukseen. Ihan jees tuota oli askarrella. Lopputuloksesta voi muuten nähdä miksen ole järin ihastunut tällaiseen näpertelyyn. En jaksa keskittyä loppuun asti ja lopputulos ei ole niin vimpan päälle kuin voisi olla. Kulmat on pyöreitä jne. Pienempi kuvioisella tapetilla olisi tullut nätimpi, mutta sattuneista syistä oli vain tuollaisia iso kuvioisia.

Kokonaisuuteen olisi varmaan sopinut vähän tummempi laatikko, mutta jotenkin ei ajatus napannut näin keväisillä ilmoilla. Hmm. pitäis nuo jouluvalot/tunnelma valot ottaa kohta puolin pois. Hyllyt on muuten meidän keittiöstä. Voitteko kuvitella, että tässä oli aiemmin metri x metri kokoinen puinen lasivitriini, jossa oli vielä pronssin väriset ovet. Ihan kiva kaappi, mutta tuo tila oli vähän ahdas sille. Vasemmalla puolella on heti korkeat jääkaappi ja pakastin ja vasemmalla oviaukko. Lisäksi hyllyjen alapuolella on puun värinen taso. Tuli vähän valoisampi keittiö ja lisäksi sain muutamia aarteitani kauniisti esille.

Neuleitakin on tulossa, jahka jaksan. Yksi liivi on ollut jo ajat valmiina ja kuvattunakin lauantaista asti. Josko huomenna jaksaisi polkata. Hyvää torstaipäivän jatkoa!