Muoks, kaikessa kiireessä meinasi ihan unohtua, että olin saanut Marjutilta näin ihanan tunnustuksen.            2068923.jpg
Kiitoksia paljon. Tämä todella lämmitti:) En nyt (taaskaan) jaa tätä eteenpäin. Rakastan kaikkien teidän blogejanne.

Hmm, joku on tainnut ottaa liiankin vakavasti tämän lapaskuun, kun pelkästään lapasia valmistuu...
2074301.jpg
2074286.jpg
Malli: Latvian mittens (ravelry linkki), mallikuvio löytyy myös täältä
Lanka: Novita florica lila, valkea, oranssi, sininen ja ruskea (60 g)
Puikot 2,5 mm

Näiden tekemisessä tökki jokin ja pahasti, en tiedä mikä. Yleensä pidän floricasta, mutta nyt se oli jotenkin ahdistavan ohutta ja säikeentyvää. Mallikuviokin tuntui hankalalta. Niin ja siinä on muuten virhe, jonka huomasin vasta kun tein ensimmäisen lapasen oranssia raitaa. En alkanut enää purkamaan, etenkin kun olin jo purkanut kerran. Aivot olivat kuvion värin kääntäneet väärinpäin ja tein kuviota lilalla ja pohjaa valkealla. Oli muuten vaikeaa vaihtaa yhtäkkiä värit toiste päin. Sinnillä mentiin loppuun. Peukun tein  yksivärisellä. Neulomosta huomasin jonkun laittaneen vinkin peukaloon, eli se on tehty samanlaisella vahvistetulla/nostetuilla silmukoilla, kuin sukan kantapäässä. Josko se olisi lämpimämpi, kirjoneuletta en jaksanut siihen enää väsätä.

2074303.jpg
2074323.jpg
2074330.jpg
Malli: Tuplalapaset (puikolla 12 silmukkaa), mallia ja oppia otettu Ullasta
Lanka: 7 veljestä punainen ja vaalean ruskea (110 g)
Puikot: 3,5 mm

Mies  valitti, että kirjoneulelapaset, eivät pidä pakkasviimaa aamulla töihin polkiessa. No mitäpä kunnon vaimo tekee kuin kaivaa kaapista lankaa. Tällaisia käännettäviä lapasia minulla onkin jo pitempään haluttanut kokeilla. Jotenkin olen ajatellut, että ne olisivat jotenkin vaikeat, mutta tämähän oli ihan simppeliä. Osaa, jos osaa tehdä peruslapaset. Näissä tosin vastusti. Kärjen pituutta tuli lisättyä useampaan otteeseen, aina tuntui olevan liian lyhyt, samoten peukaloissa. Mikä siinä on kun ei kerralla malta tehdä tarpeeksi pitkää. Niin resorin ja peukun väli oli puolet liian lyhyt kuin pitäisi olla. Päädyin jatkamaan resoria. Opinpahan jotain uuttakin näitä tehessä:)

Viimeisempänä muttei vähäisempänä.
2079923.jpg
Malli: Oma, oppia haettu Ullasta
Lanka: Suomalainen hahtuva kaksinkertaisena (99 g)
Puikot: 4,5 mm
Koko: reilu naisen/pieni miehen

Itselle muistiin. Hahtuva oli kaksinkertaista. Silmukoita loin 48, jolloin leveys oli noin 15 cm. Pituus ennen peukkua 17 cm ja peukun jälkeen noin 17/18 cm. Kokonaiskorkeus 38 cm. Peukaloon jätin 8 silmukkaa ja kokonaisuudessaan peukalossa oli 18 silmukkaa. Korkeutta peukalolle ennen kavennuksia 10 cm. Huovutus ensin 30 pikaohjelmalla ei tuonut vielä minkäänmoista huovutusta, joten heitin vielä 40 asteen hienopesuun 900 kierroksen linkouksella. Koneessa tavallinen 40 pyykki.

Harmaa kuva harmaista lapasista. En viellä koristellut, kun en tiedä mikä näiden kohtalo on. En viitsi kukkasia laittaa, jos menee miehelle tai appiukolle. Joo nuo edellisen postauksen huopaslapaset aiheuttivat kommentointia. Purnasin asiaa räveltämössäkin. Osa oli sitä mieltä, että nyppääntyminen on huopasen ominaisuus osa taas epäili huovuttajassa ja koneessa olleen vikaa. Ihan uteliaisuuttani sitten kaivoin kaapista hahtuvaa ja kokeilin uudemman kerran. Hmm. tulos oli kyllä jotain ihan muuta. Olen kyllä kuullut, että huopanen on epätasaista yms. mutta nyt olen sen itsekin todistanut. Että osaa olla ihanan pehmoiset ja sileät lapaset hahtuvasta. Itseasiassa uskomattoman sileät siihen nähden, että neulontajälki ei ollut mitenkään tasaista. Minä kun en ole kovin kokenut hahtuvan neuloja. Eikä muuten ollut nypyn nyppyä, vaikka vaatetus tuossa ensimäisessä koneellisessa oli jokseenkin sama kuin huopasen kanssa. Että silleen. Vielä olisi muutamia keriä huopasta, mitähän niistä keksisi, uutta en kyllä enää osta. Kranssi jouluksi?

Ekaa kertaa huovutin hahtuvaa. Tunsin itseni suorastaan luovaksi, kun ihan itse sain lapaset onnistumaan. Tulee aina liikaa tuijotettua ohjeeseen. Vaikka aika pientähän se on toisiin verrattuna. Ajattelin, että kovin paljon ei metsään voi mennä kunhan tekee sopusuhtaisen näköisen ja tarpeeksi ison. Kutistettuahan aina saa:)

Jaksoikohan kukaan tänne asti lukea...Pitäisi vissiin useammin päivittää. Vieläköhän sitä saisi lapasia tehtyä, kirjastossa odottelisi vielä kaksi opusta. Saa nähä, josko niissä olisi jotain inspiroivaa. Hyvää viikonloppua.