Reissu tehty. Menomatka meni mukavasti, tenava olisi jaksanut matkustaa vaikka Ivaloon asti. Takaisin tullessa meinasti mennä känkkäränkän puolelle, mutta onneksi puolessavälissä motorest pelasti. Hääpari oli jokseenkin onnellisen näköinen ja tarjoomukset olivat hyvät, vieläkin ähky käristyksistä ja vadelmakakuista. Niin ja miehen toivomus takatalvestakin toteutui, Rovaniemellä tuli lunta ihan kunnolla. Onneksi Oulussa kuitenkin oli satanut vettä, joten täällä on aika paljon keväisemmän näköistä kuin Rollossa. Matkaan lähdettiin lauantaina kymmenen jälkeen ja liikenne oli hurja. Ei vissiin aikaisemmin olla siihen aikaan oltu liikkeellä. Muuta selitystä ei keksitty kuin Ikea, ilmeisesti se lisää Tornioon päin ja sieltä palaavaa liikennettä aika hurjasti. Esim. Lapintuulen Nesteellä, joka on Kemissä oli niin paljon porukkaa, että sieltä pohjoiseen päin kääntyminen oli lähes mahdotonta, piti koukata takaisin päin että päästiin takaisin tienpäälle. Ikean ihmemaassahan meillä on vielä käymättä ja taitaa jäädä käymättäkin jos lauantaisin on tuollainen liikenne siihen suuntaa.

Jätin puikot kotiin ihan suosiolla. Ei sitä olisi mitään jaksanut tehdäkään, sen verran väsyttäviä tuollaiset reissut aina ovat. Ainakin tenavaa paimentaessa. Positiivista oli se, että tuollainen reilun vuorokauden mittainen ero kutomuksista ei vielä aiheuttanut hirveästi vieroitusoireita. Luultavasti toinen vuorokausi olisi pakottanut vierailemaan anopin lankakorilla. Anopilla muuten näkyi olevan kirjahyllyssä Mary Oljen kokoomateos. Olisin minä sen saanut ottaa mukaani, mutta nyt näyttää tuo pahin lapaskuume hellittäneen. Odotan muuten mielenkiinnolla miten sen Haaviston kanssa käy. Tuonne jujuunhan se on tullut, mutta en ihan periaatteesta liity mihinkään kirjakerhoihin. Mielestäni ne ovat pahimpia rahanreikiä mitä voi olla. Kirjat ovat yleensä kalliimpia kuin kaupasta tai muuten ostettuina. Olen aikaisemmin sanonutkin, että luotan tuohon kirjastoon. Niin ja olen tässäkin vanhanaikainen, ostamisen nautintoon kuuluu se, että tuotetta saa selata ja hiplata ennen päätöstä. Jotain huhuja on kuitenkin liikkeellä siitä, että kirja tulisi yleisempäänkin jakoon. Saa nähdä.

Tennessee pusero edistyy, hitaasti. Jos sais tuon toisen hihan johonkin kuosiin tänään. Kutina aloittaa jotain muuta kasvaa koko ajan. Hmm. yllättävän paljon taas tekstiä vaikkei mitään asiaa olekaan päivänjatkoja.