Alkusyksystä lankoja järjestellessäni syntyi ajatus vauvan peitosta. Mihin sitä sitten oikeasti tarvitsee on toinen asia, sillä ainakin vaunujen lämpöpussi on niin lämpöinen ettei sinne juurikaan tarvitse lisälämmikettä. Ehkäpä myöhemmin köllöttelyalustana lattialla tai pinnasängyn päiväpeitteenä. Mutta ei tässä taloudessa ole ennenkään ole neulottu tarpeeseen:)

Lankakasoja katsellessani tuli selviöksi, että talouden neuloja tykkää punaisesta. Punaisia lankakeriä ja niiden jämiä oli eniten. Valitettavasti suuri osa oli 7 veikkaa tai muuta sen paksuista. Toinen kasa taas muodostui vaalean sinisestä. Väri josta en tykkää sitten yhtään. Kun esikoinen syntyi joka nurkkaan kertyi tuomisena vaalean sinisiä pikkuvaatteita ja voin sanoa, että kyseinen väri tuli korvista ulos. Mielestäni pikkuvauvoilla voi oikeasti olla muunkin värisiä vaatteita kuin vaalean sinisiä ja punaisia. Vaikka markkinatalous kovasti tähän värikoodattuun maailmaan koettaa työntää. Joka tapauksessa jostain oli kuitenkin meille kulkeutunut erinäisiä keriä kyseistä värisävyä olevaa novitan woolia ja nallea. Väitän että yhtään en ole ostanut, joten jäljet johtavat varmaankin äitini lankakaapille. Päädyin siis sinisävytteiseen peittoon.

4095102712_abd5840879.jpg

Malli olikin sitten suurempi murhe. Netti on pullollaan toinen toistaan ihanampia peittomalleja. Aluksi ajattelin virkata, mutta loppujen lopuksi tämä yksinkertaisen kaunis pala-malli vei voiton. Tosin pian huomasin, että tässä oli eräs ongelma, jota ei esim. isöäidin neliöissä olisi ollut. Nimittäin pienten jämien hävittämiseen tämä ei sovellu. Kukin pala on yksivärinen ja vei lankaa himpun verran alle 20 grammaa, joten lankakoriin jäi pyörimään epämääräisiä 10 gramman jämiä, pirskatti.

4094341311_ed72be02e7.jpg

Yhdistäminen tuotti harmaita hiuksia. Eka ajattelin laiskotella ja virkata palaset yhteen, mutta tulos oli jokseenkin kamala. Niinpä otin virkkuukoukun kauniiseen käteen ja tein perinteisesti eli kiinteitä silmukoita, joka palasen ympärille ja ompelemalla kiinni. Tykkään hirmuisesti lopputuloksesta. Sinisethän ei loppujen lopuksi riittäneet mihinkään, joten mukaan lähti farkun sinistä, harmaata ja vaalean rusehtavan beigeä (jota muuten tuntuu olevan joka työssä tälle syksylle) nallea. Ja harmaata woolin sävyä. Sopivan harmoninen, muttei kuitenkaan älyttömän vaisu. Kokoa tällä on juuri sopivasti vauvalle eli 100x80 cm. Jos jostain pitää narista niin ehkäpä voisi viellä virkata reunusta, jolloin niistä tulisi aavistuksen verran kauniimmat, mutta en taida jaksaa.

4094342585_7fbe2f8fe7.jpg

Malli:Quilt (ilman reunusta)

Lanka: Novita woolia,wool sävyä, nallea ja himpun verran maijaa (631g)

Puikot: 3,5 mm sukkikset

Koko: 100x80 cm, yhteensä 30 palasta