No nyt on sitten väännetty välissä muutakin kuin lapasia. Vähän kyllä tuo haavisto kutkuttelisi, mutta olen malttanut mieleni.  Pelkään, että tulee totaalinen kyllästyminen koko lapasteluun. Kiitoksia muuten ihanista kommenteista, joita palautteeseen on sadellut. Ihana kun jaksatte jättää merkintää käynnistänne. Itse olen sen asian suhteen vähän turhankin laiska, tuntuu ettei läheskään aina synny mitään järkevää sanottavaa ja tahtoo sitten jäädä sanomatta mitään. Yritän parantaa tapani:)

Miehen paitaa on väännetty. Tilanne on se, että tuossa vieressä on pingottumassa etu- ja takakappale. Hihojen aloittaminen on suunnitelmissa. Nuo tuossa olevat kappaleet näyttää ihan ok:lta, vaikka olikin säätämistä. Jännittää nuo hihat, että miten niistä saa muokattua sopivan kokoiset. Ohje kun on paksummalle villalangalla ja minähän teen tennesseestä. Katotaan mitä tulee. Olen varovaisen toiveikas, mutta tuloksenhan näkee vasta sitten kun hihat on paikoillaan ja se sopii miehelle. Niin ja se suostuu vielä vapaaehtoisesti pitämään sitä.

Eilen kypsyin puuvillaan ja puikoilta tipahti tämä.
2115032.jpg
Malli: Thorpe (ravelry)
Lanka: Novita mambo tumman punainen ja harmaa 79 g
Puikot: 5,0 mm

Nopeasti valmistui, aikaa vierähti muutama tunti. Mukava malli, voisi ehkä tehdä kirjoneuleenakin. Öö, tämän piti siis olla pojalle lämpimämpi talvilakki. Siis sellainen paksu ja tiivis, jolla tarkenisi kypärälakin kanssa kovemmallakin pakkasella, ainakin autoillessa. Mutta miten kävikään. Vaikka malli tehdään ylhäältä alaspäin ja sovittelin hangoittelevalle taaperolle tätä vähän väliä niin silti tämä on liian iso. Menee nimittäin mullekin, eikä mulla ole mitenkään pieni pää. No toisaalta ihan positiivista sillä tapanani on tehdä aina vähän liian pieniä asusteita yms. Kyllä se joskus menee, toinen asia on että suostuuko se pitämään tätä isompana. Tietty vois koittaa pyöräyttää 60. Uskaltaiskohan. Malli vois olla ihan kiva tehdä vaikka isostaveljestä (siitä ihanasta keltaisesta) tai jostain vähän huopuvasta. Tämä malli siis voidaan nähdä vielä toisenkin kerran näillä saiteilla:)

Jaahas, kahvia kitusiin ja suunnittelemaan noita hihoja. Mukavaa loppuviikkoa!