Kyllä täällä vielä ollaan hengissä, vaikka päivitystahdista ei sitä voisi  ihan heti päätelläkään. Mielessä on nykyään niin paljon, että neulonta tahtoo jäädä taka-alalle. Ihan rehellisyyden nimissä on pakko tunnustaa, että nyt on päässyt pikkasen repsahtamaan. Aiemmin olin vannoutunut yhden työn neuloja, nyt keskeneräisiä luuraa vähän joka nurkassa. Nytkin tästä näppiksen äärestä voin bongata helposti viisi kappaletta. Olis vissiin pitänyt liittyä ufoluun, mutta toisaalta. En minä ota liiemmälti stressiä, jos tuntuu kivalta aloittaa jotain niin sitten aloitan. Pitäisi vielä löytää se intohimo viimeistelyyn...

Niin en minä ihan pelkästään keskeneräisistä tullut rupattelemaan. Nämä sukat on ollut valmiina jo useamman viikon. Bloggaus on vain jäänyt, sillä ajatuksena oli, että mies ottaisi kuvan niistä, mutta se on ikään kuin unohtunut. Tänään sitten suivaannuin omaan saamattomuuteeni ja räpsin kuvia. Ei muuten ole maailman helpointa kuvata polvisukkia omassa jalassa.

3499927797_df94c3517a.jpg

Polvisukkiin sain herätyksen, kun löysin pääsiäisenä kirpparilta kivan polvipituisen farkkuhameeen. Tällaiset lämpöiset sukat on just kivat sen kanssa. Malli taas on ollut ihailun aiheena siitä asti kun se ilmestyi. Yllätyin siitä, että ei nämä nyt niin hankalat ollutkaan tehdä. Mallikuvio tosin oli hieman kinkkinen, sillä se oli jotkin epälooginen, eikä sitä oppinut ulkoa sitten millään.

3499927945_524e0c5301.jpg

Vaihteeksi tiimalasikantapää. En minä sitä vieläkään osaa ihan oikein tehdä, jäi kivat reiät, mutta ei se menoa haittaa. Yleensä en juurikaan välitä kärjestä aloitetuista sukista, mutta polvipituisissa se kyllä puolustaa paikkaansa. Pohjelisäykset on niin paljon helpompi sovittaa oikeille paikoilleen.

3499927821_b208732e70.jpg
Ohje oli kyllä taattua knitty-laatua: perinpohjainen, mutta samalla yksinkertainen. Kuvista ei käy ilmi, mutta sukissa on takana ns. sauma. Eli jokaisen kierroksen eka silmukka on nostettu alemmalta kierrokselta, jolloin syntyy tällainen saumasukka-efekti. Ideahan on todella loistava, ensinnäkin siitä syntyy naisellinen mieleyhtymä saumasukkiin ja toisekseen se hämää kirjoneuleessa olevan ongelman, eli kuvio ei mene tasan kierrosten vaihtuessa, jolloin taakse jäisi ikävän näköinen pomppu. (Tajuatte varmaan mitä ajan takaa, kirjallinen ilmaisu ei nyt oikein pelitä.)

Nämä pysyvät yllättävän hyvin jalassa, vielä ei ole tarvinnut harkita kuminauha tms. viritelmiä. Ilmeisesti kirjoneule toimii vähän niin kuin tukisukkina.

3499927973_acbf89e18a.jpg
Malli: Garden Gate

Lanka: Novita nalle tumman harmaa ja vaalean sininen (220 g)

Puikot: 3,0 mm ja resorissa 2,5 mm