Viime syksynä kävin lähi prismasta hakemassa pikaisesti täydennystä jääkaappiin. Kiersin tietenkin lankahyllyn kautta ja siellä oli orpona 9 kerää sen syksyistä kampanja lankaa, hintaan 1 e/kerä. Kahmaisin hieman jo rispaantuneet kerät koriini ja suuntasin kassalle (no pysähdyin sen verran, että katsoin sentään värierien olevan sama kaikissa kerissä). Mitään ajatusta siitä, mitä tuollaisesta paksuhkosta puuvillasekoitteesta voisi tehdä, ei ollut. Värikään ei ollut oikein mieleinen, ikävän tumman sinistä. Toissa viikonloppuna ostin uuden IK:n. Selasin ohjeita ja huomioni kiinnittyi yhteen puseroon, jossa oli puikkokoko 4,5 ja lanka puuvillaa. Hmm. mietiskelin, josko paidan voisi vaikka isoveikasta tehdä, kunnes yhtäkkiä tajusin, että tässähän se tiinojen kohtalo nyt on.
1345112.jpg
Ohje: IK Spring 2008
Malli: Dovetail Pullover by Kathy Zimmerman
Lanka: Novita Tiina (40% puuvillaa, 40% akryyliä. 20& villaa)
Puikot: 4 ja 4,5 mm
Paino: 820 g

Vähän jänskätti kun aloin paitaa kilkuttelemaan. En minä mitään koetilkkuja ehdi tehdä, puolessa välissä etukappaletta selvisi, että kuin ihmeen kaupalla lanka muotoutuu juuri esikuvansa kokoiseksi, vaikkakin se oli jonkin verran ohuempaa kuin tuo tiina. Tiina-lanka oli muuten juuri sopivaa tällaiseen palmikkoon, tarpeeksi jämäkkää, mutta toisaalta kaapeli kevensi hieman yleisilmettä. Reunan kuudensilmukan palmikot ovat jo jonkin verran raskaita. Myös ikävähkö tummansininen väri ikään kuin keveni palmikkokuvion ansiosta. Tein myös takakappaleeseen kuvioinnin ja kyllä kannatti. Lanka riitti sitten loppujen lopuksi vallan mainiosti, vielä jäi reilu 70 grammaa.

Paidan malli on muuten aivan mainio. En ole ennen tehnyt (enkä edes tullut ajatelleeksi, että voisi tehdä) tuollaisia muotokavennuksia vyötärölle. Aivan mahtavat, paidasta tuli juuri passeli päälleni. Kaula-aukko arvelutti ensialkuun, sen verran isolta se näytti. Loppujen lopuksi se kuitenkin on tähän mallin hyvä, sillä se keventää paitaa, sekä ulkonäöllisesti, että käytännössä. Kaula-aukosta huolimatta paita on varmaan aika kuuma, mutta kyllä sitä tulee varmasti pidettyä. Mun suosikki tälla hetkellä. Eipä olis uskonut, että niistä 9 euron langoista tulee vielä näin kiva lopputulos.

Ai niin tänään on muuten minun syntymäpäivä. 27 tulee mittariin. Onnea minä. Tänään voisi käydä kaupungilla katselemassa lankakauppojen valikoimia.