Täällä vielä. Olen kyllä neulonut ja saanutkin jotain aikaan. Mutta en sitten ole saanut aikaiseksi polkata mitään, kun en osaa ottaa kuvia. Ehkä sitten taas keväällä, kun valo on armollisempi vanhalle digipokkarille. Mutta jotain kylmää talvea vastaan on valmistunut.

5211656480_0de6aa87f2.jpg

Ensteksi sain päähäni, että isoraitainen $5 in Paris olisi kiva. Mutta sitten naisellisesti päätin, että poolo voisi olla käytännöllisempi talvella. Purkasin ja aloitin alusta. Malliksi valikoitui Francis. Niin tai no otin minä siitä aloitussilmukka määrän. Muuten malli syntyi ihan itsestään. Oman kroppani mukaan. Raglanlisäyksiä riittävästi. Muotokavennukset ja -lisäykset vyötärölle. Helmaan ja hihan suihin tein reippaat resorit ja ovathan hihatkin täyspitkät. Toisin kuin ohjeessa. Niin ja kauluskin on mielestäni käytännöllisempi perinteinen korkea ribbikaulus. Mutta no menköön francisina sitten. Enemmän tässä on innoitusta ollut tuosta pariisista. Ei sillä, mielessä on ihan ohjeen mukainenkin francis, mutta sen voisi siten toteuttaa yksivärisenä.

5211056285_17ce12f1b3.jpg

Niin värit. Tunsiin kyllä moninaisia epäuskon hetkiä niiden kanssa. Että onko ne sittenkään hyvät. Että näytänkö pusero päälläni siltä, että olisin räjähtänyt tikkurilan retrovärikartan ääressä. Mutta nyt valmiina lopputulos miellyttää silmää ja marraskuun harmaudessa piristää. Lankahan on siis dropsin alpacaa tumman ruskeana ja keltavihreänä. Lanka on kaksinkertaisena juuri sopivan paksuista nopeaan neulontaan. Tosin hermot meinasivat mennä kaikkiin niihin silmukoihin, joista oli toinen lanka jäänyt matkan varrelle.

5211655048_dfa8d669cf.jpg

Loppufiiliksenä voi kyllä todeta, että tämä on ihana ja tulee varmasti pakkasilla tarpeeseen. Ja tuollaiset 20 kierroksen raidat oli siitä kivoja, että esim. hihat valmistuivat kuin itsestään. Ihan vielä en ole päässyt raidoista irti. Mietiskelen, että minulla olisi rose mohairia ankean harmaissa väreissä. Voisikohan niistä tehdä vähemmä ihkun pariisin?