Poikarassukka kuumeessa jo kolmatta päivää. Tänään onneksi näyttäis olevan parempi vointinen, josko selvittäis ilman lääkärireissua. Rassukka kun tuollainen muuten koko ajan liikkeessä oleva on yhtäkkiä kipeenä ihan tosissaan. Päikkäreitäkään ei ole nukuttu sitten viime elokuun, eilinen päivä tuntui todella rauhalliselta. Omituiselta.

Kategoriassa, kyllä Annika on sitten fiksu ja nopea älyinen. Toissa syksynä ostin kaksi kerää novitan popia kärkkäisen sikapäiviltä. No kun ne olivat 70 sentillä kerä. Käsinpestävää akryylihöttöä mahdollisimman ankeassa harmaan sävyssä. Siitä asti olen tuskaillut, että nitä niistä voisi tehdä. Viime viikolla kaipailin pakkasissa paksumpaa pipoa ja etsin räveltämöstä ohjetta. Koin ahaa elämyksen. Hei voihan sitä poppia käyttää raitoihin tai kirjoneuleeseen. Siis toiseen samanpaksuiseen lankaan, vaikkei se nyt samaa lajia olisikaan. Äly hoi.

Malli: Cherry-blossom beanie

Lanka: Novita aino luumu ja novita pop v.harmaa (63 g)

Puikot: 5,0 mm

Tykkään. Just sopivan kokoinen mun päähäni, tai no olis tuonne päälaelle voinut tehdä muutaman ekstrakierroksen yksvärisellä (siis täähän ei kyllä mene purkamaan ja neulomaan niitä kerroksia, siihenhän menee ainakin viis minsaa). Isoilla puikoilla ja paksulla langalla syntyi nopeasti valmista. Puikot olis voinut olla isommatkin, mutta viitosta isommat puikot on mulla sellaisia kammottavia muovisukkiksia, joita välttelen periaatteessa aina kun mahdollista (eikä parempiakaan kannata ostaa, koska niille on niin vähän käyttöä). Langat ei ole kyllä minun suosikkeja. Pop nyt on tuollaista akryyli/villa viritelmää, aino on muuten ihan ok, mutta kokemus on osoittanut, että se nyppää vähän liikaa. Sanomattakin on kait selvä, että popia ei mennyt ihan sitä 200 grammaa, mutta periaatteessa voisin tehdä samoilla langoilla toisenkin pipon, vaikka raidallisena. Niin ja tuota poppia voisi käyttää vaikka jonkin kivan värisen isonveljen kanssa. Vaikka pojalle, tosin käsinpestävä lanka on kyllä itsemurha viikarin lakeissa...

Yhdet hahtuvatumput kokoa poika on valmiina. Pitäis vain keksiä joku kiva kuvio minkä vois värkätä siihen. Kattelin trompin sivuja, mutta ainakaan sieltä ei sattunut silmään sopivaa aihetta. Siis etsinnässä olis esmes kupla tms. Kuvan pitäis vain olla tarpeeksi pieni. Tai sitten kissan kuva, nalle tms. Hello kitty ei oikein inspaa pojan käsineeseen. Oisko kellään vinkata mitään kivaa sivustoa trompin lisäksi?

Nyt on suurempi suuntainen jämien tuhoamisoperaatio menossa, joka tosin näyttää uhkaavasti siltä, että siihen ei mene kuin murto-osa siitä lankamäärästä, jonka siihen ajattelin upottavani. Josta muistuikin mieleen, että se villatakki on vieläkin kuvaamatta ja esittelemättä. Missähän välissä. Nyt olis taas muistikortillakin tilaa (tai itseasiassa kortti on uus). Mutta kun pitäis mies usuttaa kuvaamaan ja se ryökäle kun edelleen väittää, että töissä ei hirveesti tykätä siitä, jos se on viikolla vain palvelemassa minua. Ja vapaa ajat se asustaa tuolla saunassa remontin merkeissä. Heh, meillä minä hajotan ja mies korjaa;)

Aurinkoista alkavaa viikkoa!