Pahoittelen, en mahda mitään itselleni. No ei liene epäilystä mitä ensi jouluna on pukilla kantamuksessaan.
1638993.jpg
Malli: Magnificent Mittens, Chapter 5/9
Lanka: 7 veljestä lila, l. valkea ja novita jussi sininen (90g)
Puikot: 3,5 mm
Koko: naisen

Nämä on kyllä selkeästi kauniimmat ja paremmin onnistuneet kuin ne edelliset. Olen ennenkin huomannut, että pohjavärinä tuollaiset luonnonvärejä lähellä olevat (kuten edellisissä), ovat jotenkin huonompia. epätasaisempia. Valkea oli onnistunut valinta, tosin täytyy myöntää, että väritä ovat aika lähellä alkuperäisiä. Niin ja mallikerrankin oppi ulkoa. Positiivista, näin ei ole läheskään aina. Nämä ovat edelleen näitä ylhäältä-alas neulottuja. Varoitan, että lisää saattaa olla tulossa.

Saattelin pikkuveljeni bussipysäkille ja kävin samalla Pelastusarmeijan kirpparilla. Sillä en olekaan aiemmin käynyt, joku oli lahjoittanut vanhat käsityölehtensä. Maltoin mieleni ja ostin vain yhden, vuodelta 1984 olevan Kodin kuvalehden erikoisliitteen. Aarre, joitan ihania vauvan vaatteita. Ja yksi aivan hellyttävä vauvanpeitto. On muuten pitänyt jo aiemminkin mainita, että kun katselee noita parikymmentä vuotta vanhoja ohjeita, on selkeänä trendinä se, että langat ovat kauttaaltaan ohuempia. Puikot ovat yleensä 2,5-3,0 mm.

Niin ja sitten siellä oli lankaa. Enpä ole ennen törmännyt tähän kuuluisaan kirpparilankaan. Ostin yhden kerän kivan vihreää mandarin petitiä. Heti kotiin (ruokin minä lapsen ensin) päästyäni ryntäsin räveltämöön kassomaan, riittäisikö yksi kerä lapsoselle kesäpipaksi.

Kirjastosta oli tullut ilmoitus, että 201 pinetä ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin oli tullut. Blogimaailmassa on ollut niin herkullisia kuvia kirjan sisällöstä, että pitihän se minunkin pistää varaukseen. Nyt jännityksellä odotamme, josko mies ehtii kotiin ennen kirjaston sulkemisaikaa. Jaahas, magnificent mittensejä vai haavistoa, siinäpä pulma.

Niin ja se piti vielä mainita, että uusi knitty on ilmestynyt. Ei mitään "pakko tehdä heti" malleja. Hyvä niin, edellisistäkin tekemättä läjäpäin. Vauvan villatakki oli kiva ja samoin se kesäkassi.